Πώληση Μονοκατοικία 104τ.μ. - Λήμνος-Νέα Κούταλη, Ν. Λέσβου

Ζητούμενη τιμή: 90000 €

Μονοκατοικία - Πώληση - Ν. Λέσβου, Λήμνος-Νέα Κούταλη

90,000 €

Ν. Λέσβου, Λήμνος-Νέα Κούταλη

ID: 231971002-50

Τετραγωνικά Μέτρα

104

Επίπεδα

2

Όροφος

Ισόγειο

Πωλείται Μονοκατοικία 104 τμ σε οικόπεδο 484 τμ με θέα, στο χωριό Πεδινό η οποία χρήζει ανακαίνιση. Στο πρώτο όροφο έχει κουζίνα καθιστικό και στο δεύτερο εχει δυο μεγάλα υπνοδωμάτια. Το Παλαιό Πεδινό, είναι ένα ιδιαίτερο χωριό που έχει καταφέρει να κρατήσει αναλλοίωτο το γραφικό του χαρακτήρα στο πέρασμα του χρόνου. Η αρχική ονομασία που του δόθηκε, τον 14οαιώνα, ήταν Πεσπέραγο. Το όνομα αυτό όμως θεωρούνταν, αν και λανθασμένα, τούρκικης προέλευσης και έτσι το 1955 ο οικισμός μετονομάστηκε σε Πεδινό, λόγω της πεδινής θέσης στην οποία ήταν κτισμένος.
Το Πεδινό, που πλέον ονομάστηκε Παλαιό Πεδινό, αν και εγκαταλείφθηκε σχεδόν ολοκληρωτικά, κατάφερε να παραμείνει ζωντανό, διατηρώντας παράλληλα αναλλοίωτο τον παραδοσιακό του χαρακτήρα. Τα παλιά πέτρινα αρχοντικά, με τα εντυπωσιακά λιθανάγλυφα διακοσμητικά μοτίβα τους και την παραδοσιακή αρχιτεκτονική τους, στολίζουν τα ήσυχα καλντερίμια του οικισμού. Τα τελευταία χρόνια, πολλά από τα αρχοντικά έχουν αναπαλαιωθεί και χρησιμοποιούνται πλέον ως θερινές κατοικίες. Στην παλιά, λιθόστρωτη πλατεία, ένας μεγάλος πλάτανος και μια υπόστεγη κρήνη, που χρονολογείται από το 1950, καλωσορίζουν τους επισκέπτες στην καρδιά του χωριού. Εκεί, μπορούν να γευματίσουν σε μία από τις παραδοσιακές ταβέρνες και να επισκεφτούν το παλιό οινοποιείο και ένα μικρό μαγαζί τέχνης. Κάθε καλοκαίρι, στις 6 Αυγούστου, στη γιορτή του Σωτήρος, τελείται λειτουργία στο καθολικό της Μονής του Αλεξόπυργου και διοργανώνεται παραδοσιακό πανηγύρι στην πλατεία του χωριού, με τραγούδι και χορό.

H περιγραφή, τα χαρακτηριστικά και οι ιδιότητες του ακινήτου, ως και το οπτικό υλικό, λήφθηκαν από το ανεξάρτητο γραφείο της RE/MAX Ελλάς, το οποίο εγγυάται την ακρίβεια και τη νομιμότητα της λήψης και της διάθεσής τους.